Thursday 2 April 2020

Kako rešiti politični (in praktični) problem, kdaj zadovoljiti katero od različnih skupin ljudi s svojimi specifičnimi (finančnimi) izzivi.

UTD - Univerzalni temeljni dohodek reši ta izziv tako, da vsem ljudem omogoči zadovoljitev OSNOVNIH ČLOVEKOVIH POTREB. Pokrije etično vprašljive socialne transferje, koliko dati komu.

Zdaj vlada z deljenjem neenakih znesekov podpira obstoj vseh delovnih mest, tudi tistih nepotrebnih, ki jih nov čas in nove potrebe več ne potrebujejo, onemogoča pa razvoj novih. UTD omogoča, da nihče več ne rabi delat, če ga določeno delo ne veseli, obremenjuje ali spravlja v stres in ima čas končno najti dejavnost ali aktivnost, ki ga veseli. Svoje poslanstvo pravzaprav. Ni potrebno, da ga vnovčijo, ker imajo UTD. Kdor pa ima podjetniško žilico, lahko načuna na dodatni zaslužek s trga.

UTD na ta način izjemno vpliva na pozitivne družbene učinke, ki so: sreča, zadovoljstvo in posledično zdravje zaradi odprave stresa, umirjenost, vključenost, enakopravnost, humanost, občutek pripadnosti, pomembnosti, občutek, da končno lahko upravljamo s svojim življenjem, da nismo pod prisilo ali pritiski.



No comments:

Post a Comment